In 1996 bracht Prodist Software het calculatiepakket Precal op de markt. Vanaf het eerste moment liepen we voorop met een echte Windows calculatie oplossing voor de grafische industrie. Nu 25 jaar later heten we inmiddels Prodist ERP Software en heet de software ProdistERP. 

De software is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig ERP systeem voor klantorder gestuurde productiebedrijven. We ontwikkelen nog steeds met dezelfde passie als 25 jaar geleden en ons doel is nog steeds het beter laten presteren van de bedrijven die we mogen automatiseren. 

Een volledig automatisering pakket

Met automatiseren ben je eigenlijk nooit klaar. De markt verandert en dwingt je als productiebedrijf om mee te veranderen. De afgelopen jaren hebben we in de grafische industrie een aantal veranderingen gezien. Veel kleinere grafische bedrijven hebben hun productiemiddelen de deur uitgedaan en hebben de rol van drukwerkintermediair opgepakt. De kleine digitale orders maken ze nog zelf en de grote klussen worden slim ingekocht. Hiervoor hebben we een aparte intermediairmodule ontwikkeld om dit gestroomlijnd en overzichtelijk te kunnen doen.

Ook zijn de productiemiddelen alleen maar slimmer en sneller geworden. Dit zorgt voor een aantal verschuivingen en niet alleen op de werkvloer. Waar je voorheen voornamelijk handen en ogen nodig had om je orders door de tent te krijgen zien we tegenwoordig veel slimme workflows draaien. Omdat de aantallen orders omhoog zijn gegaan maar de oplages van de orders gedaald moet je de orders wel geautomatiseerd binnen halen en door je bedrijf routen. Via diverse kanalen een XML importeren, pre flight check en impositie bepalen, hiermee een order genereren, deze in de planning zetten, tegelijkertijd voorraad reserveren en continu de klant informeren. Dus niet alleen in de productie maar ook in de communicatie met je klant is veel aan het veranderen. We hebben bij een aantal klanten dit soort geautomatiseerde workflows draaien en vertellen je er graag meer over.

Bij veel van onze sign klanten kwam een andere vraag naar voren. Omdat zij veel onderweg en op locatie hun klussen uitvoeren was er de wens om via een app de medewerkers te kunnen informeren over het hoe en wanneer ze hun klussen moeten uitvoeren. Daarnaast was er de wens om uren en voortgang vanuit de app rechtstreeks in onze ERP te kunnen boeken. Oh ja, en ook nog foto’s uploaden die dan rechtstreeks in de juiste orderwerkmap komen. Met onze ProdistERP Mobile App hebben we al deze wensen mogelijk gemaakt en nog veel meer. Alle klantgegevens, offertes, orders, facturen de bezoeken, geboekte uren zijn ook zichtbaar in de app.  En uiteraard per persoon volledig te autoriseren zodat iedereen de juiste gegevens ziet. 

Een volledig automatiseringspakket staat er als kop en dat hebben we ook. Wat voor automatiseringsvraag je ook hebt en welk product je ook maakt, wij hebben er een oplossing voor. Soms alleen en soms in combinatie met software van onze partners, de oplossing gaan we samen met je vinden. En als je nu denkt, laat maar eens zien dan. We komen graag bij je langs en tonen je onze mogelijkheden.

Klantverhalen

Wihabo

"Wij zijn nooit klaar met automatiseren"

Menig chocoladeliefhebber zal watertandend door drukkerij Wihabo in Geffen lopen. Dit is de plek waar honderden gepersonaliseerde verpakkingen van Tony’s Chocolonely gedrukt, gevouwen en om de chocolade gewikkeld worden. Tony’s Chocolonely groeide van een kleine klant met vijf gepersonaliseerde wikkels per week uit naar de grootste klant van Wihabo, met zo’n 20.000 wikkels per maand. Het leuke is: de software van Prodist ERP stelt Wihabo in staat om deze groei bij te benen.

DataB Mailservice

"Van stempas tot bromfietspolis: Data B. Mailservice regelt het!"

Je hebt ‘m onlangs in de bus gehad: jouw stempas. Je naam staat erop, evenals je geboortedatum en je adres. Ook staat vermeld waar het voor jou dichtstbijzijnde stembureau is. Best knap dat die gegevens allemaal kloppen, als je bedenkt dat er ruim 12,5 miljoen stemgerechtigden zijn. Heb je je wel eens afgevraagd wie deze stempassen ontwerpt? En… wie ze drukt, in een enveloppe stopt en verstuurd? Een partij die een aanzienlijk deel van de totstandkoming van de stempassen verzorgd is Data B. Mailservice uit Leek.