ProdistERP Verkoop Modules

Laat je wereld rond de klant draaien en meer klanten zullen rond jou draaien

ProdistERP stelt je in staat om je verkoopproces zo efficiënt mogelijk te beheren. Vanuit onze ProdistERP CRM module controleer en stuur je het hele verkoopproces. Zowel intern in de organisatie door middel van een duidelijk en overzichtelijk klantendashboard als voor de buitendienst via onze ProdistERP Mobile App. Snel en gemakkelijk calculeren en het genereren en mailen van offertes tot het online aanbieden van je producten en artikelen in een volledig geïntegreerde web module. ProdistERP zorgt voor een efficiënter verkoopproces dat vervolgens naadloos aansluit op je andere bedrijfsprocessen.

This is where the magic happens

Het maken van kostprijs calculaties is een nauwgezette en tijdrovende bezigheid. Correcte calculaties zijn immers van groot belang voor het uiteindelijke bedrijfsresultaat. Voor onze grafische klanten zijn er branche specifieke calculatiemethodes beschikbaar maar we weten dat er binnen veel bedrijven voor de calculatie ook gebruik wordt gemaakt van MS Excel. Dat zorgt er vaak voor dat men wat huiverig is met betrekking tot een overstap naar een ERP systeem. Want hoe verloopt dan de integratie met het calculatieproces? En kunnen we het werk dan nog gewoon doen zoals we gewend zijn? Gelukkig wel…

Een schil om je calculaties

Met ProdistERP hoef je namelijk niets te veranderen aan de werkwijze maar profiteer je wél van de voordelen van een ERP systeem. De module ProdistERP Frontdesk met Business Components is ontwikkeld om het calculeren via MS Excel gemakkelijker te maken. Prodist ERP Software integreert de MS Excel calculaties volledig in haar systeem waardoor het ERP systeem als het ware een schil vormt om je bedrijfseigen calculaties. Daardoor zijn offertes en orders altijd gebaseerd op een actuele en correcte kostencalculatie. Zo ben en blijft je zelf de baas over je calculaties.

Geef je klanten eenvoudig inzicht in actuele voorraad en status orders

De web oplossingen van Prodist ERP Software stellen jou als ondernemer in staat om eenvoudig en op een laagdrempelige manier zaken te doen via internet. Eén van onze meest gekochte modules hiervoor is onze ProdistERP Webdesk. Hiermee kun je jouw klanten snel en eenvoudig inzicht geven in zaken als de actuele voorraad maar ook de productie status van lopende orders.

Met speels gemak

De ProdistERP Webdesk module geeft je de mogelijkheid om jouw klanten 24/7 een actueel overzicht te bieden. Ook kunnen klanten een bestelling plaatsen vanuit de klant specifieke catalogus met hun eigen producten en prijzen. Doordat klanten zelf kunnen inloggen in hun eigen portal hebben ze meteen alle informatie beschikbaar. En dat betekent geen onnodige telefoontjes meer.

Kijken, klikken, kopen

Onze wereld verandert razendsnel en internetaankopen zijn de normaalste zaak van de wereld. Dit jaar 2020 kocht al 78% van de Nederlanders een product online. Nederland behoort daarmee tot de top vijf binnen de Europese Unie, aldus het CBS. Als ondernemer loop je dus echt omzet mis als je je producten en diensten niet (ook) online aanbiedt.

ProdistERP Webshop

Prodist ERP Software heeft de ideale web oplossing voor bedrijven die hun producten graag ook online willen verkopen maar die niet alle kennis en middelen in huis hebben om een webshop te (laten) bouwen en te onderhouden. Met de ProdistERP Webshop module bied je jouw klanten de mogelijkheid bieden om producten online aan te schaffen. Een laagdrempelige, eenvoudige en betaalbare webshop oplossing, waarmee je snel uit de voeten kunt.

  • Eenvoudig producten en artikelen toevoegen via ProdistERP
  • Altijd up-to-date voorraadinformatie in de webshop vanuit de real-time koppeling met ProdistERP Voorraadbeheer
  • Als de bestelling wordt gedaan door een bestaande klant, wordt de order automatisch toegevoegd aan de klantinformatie
  • Geen extra tijd en geld kwijt aan onderhoud; Prodist ERP Software verzorgt dit volledig voor jou als gebruiker
  • Diverse prijsafspraken op klant niveau en product niveau vast te leggen

Je klant maakt het product zelf op. Hoe handig is dat!

De ProdistERP Web2Print module is een super handige tool waarmee jouw klant zijn eigen producten kan opmaken. Of het nu een visitekaartje is of een grote banner, de producten zijn eenvoudig op te maken en te bestellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van door je zelf aangemaakte Indesign templates die standaard in de module zijn geïntegreerd, zodat de opmaakstandaarden altijd kloppen.

Koppeling met ProdistERP

De module Web2Print is een whitelabel module waarop jouw klant eenvoudig kan inloggen. In de Web2Print module heeft je klant vervolgens de keuze uit een groot assortiment drukwerk. Daarbij kun je denken aan brochures, stickers, visitekaartjes of briefpapier, maar ook geboortekaartjes, rolbanners en leaflets zijn eenvoudig op te maken en te bestellen.

Eenmaal ingelogd maakt de klant een keuze uit het soort drukwerk dat hij wil bestellen, om vervolgens een keuze te maken uit de eigenschappen van het drukwerk. In het geval van briefpapier geeft hij bijvoorbeeld aan hoeveel gram het papier moet zijn, welk formaat en of het briefpapier dubbelzijdig bedrukt moet worden. Vervolgens kan de klant het drukwerk volledig zelf opmaken, zonder dat jij hieraan te pas hoeft te komen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Indesign templates die standaard in de module zijn geïntegreerd, zodat de opmaakstandaarden altijd kloppen.

Koppeling met ProdistERP

Is de klant tevreden met het ontwerp? Dan klikt hij op de knop ‘bestellen’ en wordt het product in het winkelwagentje geplaatst. En zodra er is betaald wordt de bestelling automatisch in ProdistERP verwerkt. Lekker snel in niet teveel handelingen, daar houden we van.

Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.