ProdistERP Planning en procesoptimalisatie Modules

Plans are nothing, planning is everything

Inzicht in de planning is voor iedere ondernemer in de maakindustrie onmisbaar. Je wil niet alleen weten in welke fase van het productieproces de order zich bevindt maar ook of je de beloofde leverdatum wel gaat halen. En natuurlijk of er überhaupt wel ruimte is om de klus voor de gewenste levertijd te maken. Allemaal vragen waar de ProdistERP plan- en productiemodules de antwoorden op geven.

Hieronder lees je welke modules we speciaal voor Planning en Procesoptimalisatie hebben ontwikkeld.

Een goede planning is het halve werk

De ProdistERP Plandesk module ondersteunt organisaties bij het maken van een capaciteitsplanning. De Plandesk module zorgt ervoor dat je per productiecapaciteit inzicht hebt in de lopende orders per dag of per week. De orders worden overzichtelijk weergegeven in een grafisch planbord. Komen er nieuwe orders bij in het ProdistERP pakket? Dan worden ze automatisch in de ProdistERP Plandesk module klaargezet, zodat ze opgenomen kunnen worden in de planning.

Automatisch optimaliseren voor een efficiënte planning

Doordat de ProdistERP plandesk automatisch zoekt naar het eerstvolgende productiemoment wordt de planning automatisch gevuld. Daarbij wordt de order geplaatst aan de hand van de gegevens uit de eerder gemaakte calculatie. Orders samenvoegen omdat dit voor deze specifieke productierun efficiënter is? Dit doet de ProdistERP Plandesk module volledig automatisch voor je. 

In één oogopslag zien wat de voortgang is van de lopende orders

Voortdurend controleren of alles op schema ligt kan een dagtaak zijn. Vooral het gebrek aan real-time inzicht in de productiestatus van een order geeft onrust. De ProdistERP Production Flow module neemt deze onrust meteen weg. 

Eenvoud en gemak

De ProdistERP Production Flow module zorgt ervoor dat je in één oogopslag kunt zien wat de voortgang is van de lopende orders. Nadat jij hebt ingevoerd wat de leverdatum moet zijn van een order, rekent de module exact voor je uit wat de deadlines zijn van de specifieke productieonderdelen. Deze deadlines worden berekend aan de hand van de door de organisatie bepaalde mijlpalen. Op die manier zorgt een complex rekenmodel van ProdistERP voor veel meer rust in jouw organisatie!

Capaciteitsplanning

Daarnaast maakt de ProdistERP Production Flow module het mogelijk om snel en eenvoudig een capaciteitsplanning te maken. Zo worden de benodigde uren per capaciteit weergegeven en kan de module de uren automatisch over de capaciteit verdelen. En al deze informatie gepresenteerd in een helder kleurendashboard zodat je alleen nog stuurt op de uitzonderingen. Dit brengt niet alleen rust in je hoofd maar ook op de productievloer. 

Tijdsregistratie en productie-informatie in één module

De ProdistERP Tracing & Tracking module geeft je de mogelijkheid om in één overzicht alle productie-informatie binnen je bedrijf in te zien. Of je nu inzicht wilt in de actuele status van een order of op procesniveau wil weten hoe de zaken ervoor staan met de ProdistERP Tracing & Tracking module heb je altijd en overal real time inzicht in de voortgang.

Interne productie deadlines

De ProdistERP Tracing & Tracking module stelt je in staat om te controleren of belangrijke deadlines worden gehaald zodat je tijdig kunt bijsturen. Door het gebruik van handscanners of een touch screen kunnen de medewerkers gemakkelijk uren en materialen boeken maar ook extra informatie aan de order meegeven. 

Klantinformatie

Vind je het fijner dat je klant zélf kan inzien wat de actuele status is van een order? Via de ProdistERP Webdesk module kan jouw klant zelf inloggen en de voortgang van de order in de gaten houden. Wel zo gemakkelijk. 

Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.