ProdistERP Watersport

Prodist ERP Software voor de Watersport branche

Bedrijven die schepen bouwen kunnen via de slimme Microsoft Excelstructuur binnen de ERP-software een schip op maat calculeren. De bouwer bestelt ook de benodigde materialen vanuit de software, waarbij hij in de prijscatalogi van leveranciers kan zoeken naar actuele prijzen. Die prijzen kunnen vervolgens direct worden meegenomen in de calculatie van het schip. Als het schip is samengesteld, zet de scheepsbouwer het bestelformulier om in een offerte, die rechtstreeks naar de klant verstuurd kan worden. Is de klant akkoord met de offerte, dan wordt de offerte omgezet in een opdracht. Die actie zorgt ervoor dat de werkorder voor de werkplaats wordt klaargezet en de benodigde materialen worden besteld. Zo vangt de oplossing van Prodist ERP Software alle processen in één systeem. Het ERP-systeem zorgt daarnaast voor real time inzicht. Gebruikers kunnen via een klantoverzicht alle benodigde klantinformatie, zoals contactgegevens, lopende offertes en de financiële status van een klant, met één druk op de knop kunnen ophalen. Ook biedt de ERP-software real time inzicht in de status van lopende orders. Dat maakt dat de ordermanager aan de hand van een kleurenscherm direct kan zien waar een eventuele vertraging zit en daarop kan ingrijpen.

Ook het onderhoud van schepen is meegenomen in de ERP-software

ProdistERP is ook het ERP-pakket voor dealers van schepen. Voor deze bedrijven is er een speciale in- en verkoopmodule ontwikkeld, waarmee ze kunnen berekenen wat de marge op een schip is. En ook het onderhoud van schepen is meegenomen in de ERP-software. Zo zijn de benodigde materialen eenvoudig te calculeren en kan er direct een werkbon worden klaargezet voor de werkplaats. Monteurs kunnen via een mobiele app op locatie van het schip de orderinformatie van de klant bekijken. Ook kunnen ze direct hun uren registreren, die vervolgens rechtstreeks verwerkt worden in de nacalculatie in ProdistERP. Daarmee behoren handmatig ingevulde formulieren tot het verleden. In de software stellen gebruikers zelf (verschillende) facturatiemomenten in, waarna de software automatisch facturen genereert en na facturatie exporteert naar het boekhoudsysteem.

ProdistERP zorgt voor inzicht in cijfers, voorraden en processen van je onderneming. Dat geeft jou als ondernemer rust en overzicht en het helpt je bovendien om klanten zo optimaal mogelijk te bedienen.

Geert Wijma
Geert Wijma
Eigenaar Jachtwerf Heeg
Lees verder
“Voor ons is ProdistERP cruciaal om alle klussen aan te kunnen en goed te kunnen verwerken, inzicht in de planning te krijgen en gemakkelijk te kunnen factureren”

Jachtwerf Heeg

Jachtwerf Heeg is de werf van de zeilboten Splash, Randmeer, G2 en Pointer 25. Het moderne watersportbedrijf in het hart van het Friese merengebied levert de sportieve open zeilboot de Randmeer, de klassiek gelijnde G2, de spectaculaire jeugdzeilboot Splash en sinds 2014 het kajuitzeiljacht de Pointer 25. Omdat het de laatste jaren alleen maar drukker is geworden heeft eigenaar Geert Wijma vorig jaar besloten dat het qua automatisering beter moest. Maar de nieuwe software moest wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het moest gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn en met name overzicht op de werkvloer brengen. Met de module ProdistERP Production Flow zien de medewerkers nu in één oogopslag de productiestatus van de lopende klussen. “Voor ons is ProdistERP cruciaal om alle klussen aan te kunnen en goed te kunnen verwerken, inzicht in de planning te krijgen en gemakkelijk te kunnen factureren” geeft Geert aan. “Het gaat goed met onze werf en dat hebben we mede aan de automatisering van Prodist ERP te danken” De werkwijze van de software van ProdistERP brengt automatisch een goed overzicht in de status van de orders. En omdat we ook meteen de uren en de materialen gemakkelijk op de orders kunnen boeken krijgen we een goed inzicht in de opbrengst per schip. Al met al genoeg redenen om met Prodist ERP Software in zee te gaan.
Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.