ProdistERP Metaal

Prodist ERP Software voor de Metaal branche

Van het maken van technische tekeningen tot het uitwerken van een conceptueel model en van het klantcontact tot het bijhouden van de aanwezige voorraden; bedrijven in de Metaal branche krijgen te maken met enorm veel verschillende bedrijfsprocessen. Deze bedrijfsprocessen vinden plaats in de tekenkamer, aan tafel met de klant en in de werkplaats. Om overzicht en inzicht te houden in de cijfers en processen van het bedrijf, is een geavanceerd ERP-systeem onmisbaar.

De modules van ProdistERP zijn speciaal ontwikkeld voor de maakindustrie die hun bedrijfsprocessen efficiënter en eenvoudiger willen inrichten.

Sneller, efficiënter en goedkoper inrichten van bedrijfsprocessen

Voor metaalbedrijven is het van groot belang om een actueel inzicht te hebben in de voorraden, doorlooptijden van opdrachten en afspraken met klanten. Het snel en eenvoudig op kunnen zoeken van dit soort actuele gegevens zorgt voor een behoorlijke efficiëntieslag binnen jouw onderneming.

Prodist ERP Software begrijpt waar metaalbedrijven mee te maken krijgen en speelt daarop in met haar software. Als ontwikkelaar van hét ERP-systeem voor de maakindustrie hebben we al vele bedrijven in de Metaal branche mogen helpen bij het sneller, efficiënter en goedkoper inrichten van hun bedrijfsprocessen. Met ProdistERP heb je realtime inzicht in de cijfers, voorraden en processen van je onderneming. Dat zorgt voor rust en overzicht en het helpt je bovendien om je klanten zo optimaal mogelijk te bedienen.

Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.