ProdistERP Grafimedia

Prodist ERP Software voor de Grafimedia branche

In de Grafimedia branche heeft Prodist ERP Software haar sporen verdiend. We maken al meer dan 25 jaar software voor deze gespecialiseerde bedrijven. Waar het in de beginjaren voornamelijk ging om kostprijscalculatie is de vraag uit de markt verandert naar online verkopen en zo efficiënt mogelijk produceren. Voor alle grafische specialisaties heeft Prodist ERP Software een passende oplossing. Honderden bedrijven gingen je al voor en werken dagelijks met onze innovatieve software.

Voor de Grafimedia branche hebben we onderstaande oplossingen beschikbaar.

Optimaliseer je verkoopprocessen

Prodist ERP Software is van oorsprong een ERP-pakket voor de Grafimedia branche en uitermate geschikt voor Copyshops / Reprografische bedrijven. Door de jaren heen hebben we onze software steeds verder doorontwikkeld, waardoor we vandaag de dag de perfecte ERP-oplossing bieden voor de maakindustrie.

Marktleider in de Sign branche

Prodist ERP Software is van oorsprong een ERP-pakket voor de Grafimedia branche en is ook uitermate geschikt voor Sign bedrijven. Door de jaren heen hebben we onze software steeds verder doorontwikkeld, waardoor we vandaag de dag de perfecte ERP-oplossing bieden voor klantordergestuurde productiebedrijven.

Ons ERP-systeem ProdistERP is ook voor de Direct Mail branche de perfecte oplossing.

Prodist ERP Software is van oorsprong een ERP-pakket voor de Grafimedia branche en is ook zeer geschikt voor de Direct Mail branche. Direct mail heeft een geheel eigen dynamiek. Door de mogelijkheden van ProdistERP is een geheel eigen orderstroom te definiëren. Met name de goederenstroom kan ProdistERP goed ondersteunen. Het ontvangen van de vele pallets en daar vervolgens correct mee omgaan is een sterk punt. Vanuit de op Direct Mail afgestemde calculatie kan de productie geïnstrueerd worden. Met behulp van Tracing en Tracking kan de productie gestuurd en in de gaten worden gehouden om zo de levertijden te kunnen garanderen.

Ons ERP-systeem ProdistERP is ook voor Drukwerk Intermediairs de perfecte oplossing

Om als Drukwerk Intermediair een goede boterham te kunnen verdienen is het ontzettende belangrijk om via de juiste productiekanalen in te kopen. Inzicht in de marge per leverancier en per product is daarbij essentieel. En dat is precies wat onze gespecialiseerde Intermediair module voor je doet.

Ruud Bosch
Ruud Bosch
Eigenaar Drukkerij Wihabo
Lees verder
"Het is prettig dat de mensen van Prodist ERP Software goed naar onze wensen luisteren. Ze denken mee en kijken daarbij ook buiten de kaders. Ze streven ernaar om een zo passend mogelijke oplossing te bieden."

Het klantverhaal van Wihabo: “Wij zijn nooit klaar met automatiseren”

Menig chocoladeliefhebber zal watertandend door drukkerij Wihabo in Geffen lopen. Dit is de plek waar honderden gepersonaliseerde verpakkingen van Tony’s Chocolonely gedrukt, gevouwen en om de chocolade gewikkeld worden. Tony’s Chocolonely groeide van een kleine klant met vijf gepersonaliseerde wikkels per week uit naar de grootste klant van Wihabo, met zo’n 20.000 wikkels per maand. Het leuke is: de software van Prodist ERP stelt Wihabo in staat om deze groei bij te benen. Familiebedrijf in hart en nieren We spreken met Ruud Bosch, directeur van familiebedrijf Wihabo. Samen met zijn broer en vader runt Ruud de drukkerij. Een bedrijf dat ruim dertig jaar geleden is gestart in de garage van een van de twee broers Willy en Hans Bosch. 
Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.