Je orders de baas met slimme bedrijfssoftware voor de maakindustrie

ProdistERP is slimme bedrijfssoftware voor de maakindustrie. Het is intuïtief, schaalbaar én betaalbaar. Niet voor niets gingen honderden bedrijven je voor.

Prodist ERP Software voor de Coating branche

Als coatingbedrijf krijg je te maken met uiteenlopende vragen van klanten voor het behandelen van oppervlakten. Om goede calculaties te maken en de verwachting van de klant te kunnen managen is het belangrijk om te weten welke grondstoffen je nog op voorraad hebt en welke grondstoffen of materialen je moet bijbestellen. Ook is het prettig om altijd en overal inzicht te hebben in openstaande orders, zodat je snel kunt reageren op een klantvraag. Prodist ERP Software biedt bedrijven een actueel inzicht in de voorraden, doorlooptijden van opdrachten en afspraken met klanten. Het snel en eenvoudig kunnen opzoeken en vastleggen van dit soort gegevens zorgt voor een efficiëntieslag binnen jouw onderneming.

Ook de halffabricaten en/of de voorraad gereed producten vastleggen

ProdistERP is hét ERP-pakket voor bedrijven die actief zijn in de oppervlaktebehandeling. Wij bieden maatwerkmodules voor klantordergestuurde productiebedrijven als die van jou, zodat jij de bedrijfsprocessen binnen je onderneming sneller, efficiënter en goedkoper kunt inrichten. Zo biedt de module ProdistERP Voorraad Gereed Product coatingbedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook de halffabricaten en/of de voorraad gereed producten vast te leggen.

ProdistERP zorgt voor realtime inzicht in cijfers, voorraden en processen van je onderneming. Dat geeft jou als ondernemer rust en overzicht en het helpt je bovendien om klanten zo optimaal mogelijk te bedienen.

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.