ProdistERP Coating

Prodist ERP Software voor Coatingbedrijven

Prodist ERP Software heeft een jarenlange ervaring in het automatiseren van coatingbedrijven. Natlakkers, poedercoaters of andere specialisten gebruiken allemaal onze ProdistERP basisbundel en het is de calculatie die het verschil maakt. Een goede M2 calculatie van het aanbrengen van de lagen op het metaal is erg belangrijk en onze module ProdistERP Business Components is hierbij onmisbaar. Deze module integreert MS Excel volledig met onze software en we hebben kant en klare MS Excel calculatiebladen op de plank liggen voor stralen/coaten en ook voor poeder coaten. En als er een MS Excel calculatie binnen het bedrijf aanwezig is kunnen we ook deze volledig in onze software integreren. Op deze manier berekenen we niet alleen de tijd en de verf die het kost om de lagen aan te brengen maar hebben we ook voldoende informatie om de productie aan te sturen. In de productie kunnen de medewerkers via onze ProdistERP Touch Screenmodule niet alleen de tijden en de materialen boeken. Ook de informatie voor de meetrapportage kan hier ingevoerd worden en meteen als pdf aan de order worden toegevoegd. Dat is wel zo handig en scheelt veel invoertijd achteraf.

ProdistERP Warehouse module, de ideale app voor op het buitenterrein

Veel van onze coatingklanten maken gebruik van onze ProdistERP Warehouse module. Door middel van een app op de telefoon kan het staal van de klant binnen geboekt worden. De app kan dit staal op een locatie binnen of buiten boeken waardoor de medewerkers op het bedrijfskantoor meteen weten dat het staal binnen is en waar het ligt. Dit scheelt enorm veel uitzoekwerk en zorgt ervoor dat de medewerkers real time op de hoogte blijven van de verplaatsingen van het materiaal. Ook goederenontvangst van verf en andere materialen kunnen met de app binnen geboekt worden. Ook kunnen interne verplaatsingen van materialen op deze manier op de vloer real time gedaan en verwerkt worden. Geen heen en weer geloop tussen de computers maar boeken met je telefoon. Klinkt simpel en dat is het ook.

Een aantal coatingbedrijven die onze software gebruiken zijn

Schuiven naar boven

Enterprise resource planning

Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP-programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. 

Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk kostenreductie.