Klant order gestuurde bedrijven maken met dezelfde materialen, machines en mensen voor iedere klant een uniek product. Dit betekend dat je voor iedere aanvraag moet calculeren omdat elk product anders is. Daarnaast moet er een duidelijke instructie de werkvloer op en wil je daar gemakkelijk tijden en materialen kunnen registreren. 

Dit vraagt een ander type automatisering dan bij bedrijven die altijd dezelfde massaproductie doen. Onze ProdistERP software is met name geschikt voor KOG bedrijven. En in onze combinatie met Excel uitermate geschikt voor metaalbedrijven die voor elke klant een uniek product maken. 

Volledige automatisering

Op tijd reageren op de vraag van je klant is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Zodra de klant een vraag stelt in de mail wordt er een snel antwoord verwacht. Als je gebruik maakt van allerlei losse systemen is dit een behoorlijke opgave. We zien bij veel bedrijven nog teveel een eilandautomatisering. Een los CRM systeem, niet gekoppeld aan de ERP en daarnaast nog een vaak een apart overzicht voor voorraad en planning. Dit zorgt ervoor dat er in verschillende systemen gezocht moet worden naar het antwoord op de gestelde vraag. Daarnaast is het op deze manier bijna onmogelijk om een totaaloverzicht te verkrijgen in de huidige orderstroom van je bedrijf. Met name de huidige productie status van de orders is belangrijk om te weten en is een door de klanten veel gestelde vraag. Om dit inzicht te verkrijgen is het gebruiken van een volledige automatisering een must. Van de kostprijscalculatie tot de facturatie, in een goede ERP  is dit allemaal met elkaar verweven. De gecalculeerde uren worden gebruikt in de planning en de materialen gereserveerd in de voorraad. Dat zijn de voordelen van een volledig automatiseringspakket.

 

Een schaalbaar pakket

“De implementatie was een fluitje van een cent”

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is met de implementatie van een ERP zeker zo. Er wordt samen met de klant een implementatieplanning gemaakt per onderdeel en vaak per module. Ter voorbereiding sturen we een document waarin staat welke gegevens er nodig zijn om te starten met de inrichting van de software. Daarnaast bespreken we welke persoon binnen de organisatie verantwoordelijk is voor de inrichting van de calculatie en de andere aangeschafte modules. Met deze gegevens maken we dan een implementatieplanning op maat. Zo weten alle betrokkenen precies waar ze aan toe zij en wanneer ze benodigd zijn tijdens het traject. Ook gebruiken we de projectmanagement tool van Monday om het hele proces continu te monitoren. Zo hebben alle betrokkenen real time inzicht in de voortgang van de implementatie en weten we precies in welke fase we zitten.
  • We starten met het invullen van het voorbereidingsdocument
  • We maken samen de implementatieplanning op maat
  • We richten de software samen met jullie specialist per onderdeel in
  • We verzorgen de inrichting en opleiding bij jou op locatie
  • Na de training maken we de uitgaande documenten op maat

Klantverhalen

Wihabo

"Wij zijn nooit klaar met automatiseren"

Menig chocoladeliefhebber zal watertandend door drukkerij Wihabo in Geffen lopen. Dit is de plek waar honderden gepersonaliseerde verpakkingen van Tony’s Chocolonely gedrukt, gevouwen en om de chocolade gewikkeld worden. Tony’s Chocolonely groeide van een kleine klant met vijf gepersonaliseerde wikkels per week uit naar de grootste klant van Wihabo, met zo’n 20.000 wikkels per maand. Het leuke is: de software van Prodist ERP stelt Wihabo in staat om deze groei bij te benen.

DataB Mailservice

"Van stempas tot bromfietspolis: Data B. Mailservice regelt het!"

Je hebt ‘m onlangs in de bus gehad: jouw stempas. Je naam staat erop, evenals je geboortedatum en je adres. Ook staat vermeld waar het voor jou dichtstbijzijnde stembureau is. Best knap dat die gegevens allemaal kloppen, als je bedenkt dat er ruim 12,5 miljoen stemgerechtigden zijn. Heb je je wel eens afgevraagd wie deze stempassen ontwerpt? En… wie ze drukt, in een enveloppe stopt en verstuurd? Een partij die een aanzienlijk deel van de totstandkoming van de stempassen verzorgd is Data B. Mailservice uit Leek.