ProdistERP Connect
Momenteel bouwen wij aan een ASP.NET Core WebApi backend. Deze service zal het hart van onze toekomstige software gaan vormen. Deze service wordt de komende maanden uitgebreid en zal uiteindelijk de volledige functionaliteit van de huidige ProdistERP software gaan ondersteunen. Deze Webapi heeft van zichzelf geen gebruikersinterface.

Bovenop deze service zullen wij vervolgens in hoog tempo de functionaliteit beschikbaar gaan stellen. Dat doen we volgens het zogenaamde Spotifymodel.

Dus niet pas nieuwe software beschikbaar stellen als het volledige ‘oude’ pakket is overgezet maar met een basisversie starten (het skateboard) waarmee ongeveer 20% van de huidige klanten uit de voeten kan. Zo voegen we steeds meer functionaliteit toe aan zowel de service en de nieuwe applicatie.

Deze nieuwe software zal volledig webbased zijn en zal door de gekozen structuur zeer snel zijn. Een voordeel is dat ProdistERP straks draait op Windows, Linux, Mac en vanuit elke browser. Ook is deze zogenaamde SAAS-oplossing onbeperkt schaalbaar en ‘on the fly’ te updaten terwijl de gebruiker gewoon kan doorwerken.

Koppelen?
Een ander groot voordeel van deze nieuwe structuur zal zijn dat koppelen met onze software makkelijker wordt dan ooit. ERP software is nog altijd de spil binnen een bedrijf maar daarnaast wordt er vaak van nog een aantal software-oplossingen gebruik gemaakt. Het is voor deze oplossingen van groot belang dat er snel gecommuniceerd kan worden met ons systeem. Hiervoor hebben we in het verleden vele koppelingen gebouwd. ProdistERP Connect gaat ze allemaal overbodig maken.

Oude en nieuwe versies van ProdistERP naast elkaar gebruiken
Als de eerste versie van de cloud-based software straks beschikbaar komt en nog niet alle functionaliteit die jouw organisatie nodig heeft beschikbaar is, dan kun je de nieuwe software gebruiken voor afdelingen waar dit al wel past. Andere afdelingen kunnen dan blijven werken met de vorige versie. Dit kan omdat de software volledig backwards compatible is en gebruik maakt van dezelfde databasestructuur. Ook van de apps – die tegelijk met de eerste versie worden uitgebracht – kunt u gelijk gebruik maken.

Wanneer kun je het ‘skateboard’verwachten?
We starten 10 december met de ontwikkeling en vóór eind juni 2019 moet hij beschikbaar zijn. Daarna gaan we door met het toevoegen van functionaliteit.

Geef een reactie