Bedrijven die schepen bouwen kunnen via de slimme Microsoft Excelstructuur binnen de ERP-software een schip op maat calculeren. De bouwer bestelt ook de benodigde materialen vanuit de software, waarbij hij in de prijscatalogi van leveranciers kan zoeken naar actuele prijzen. Die prijzen kunnen vervolgens direct worden meegenomen in de calculatie van het schip. Als het schip is samengesteld, zet de scheepsbouwer het bestelformulier om in een offerte, die rechtstreeks naar de klant verstuurd kan worden. Is de klant akkoord met de offerte, dan wordt de offerte omgezet in een opdracht. Die actie zorgt ervoor dat de werkorder voor de werkplaats wordt klaargezet en de benodigde materialen worden besteld. Zo vangt de oplossing van Prodist ERP Software alle processen in één systeem. Het ERP-systeem zorgt daarnaast voor real time inzicht. Gebruikers kunnen via een klantoverzicht alle benodigde klantinformatie, zoals contactgegevens, lopende offertes en de financiële status van een klant, met één druk op de knop kunnen ophalen. Ook biedt de ERP-software real time inzicht in de status van lopende orders. Dat maakt dat de ordermanager aan de hand van een kleurenscherm direct kan zien waar een eventuele vertraging zit en daarop kan ingrijpen.

Ik wil een offerte op maat!

ProdistERP voor Watersportindustrie

ProdistERP is ook het ERP-pakket voor dealers van schepen. Voor deze bedrijven is er een speciale in- en verkoopmodule ontwikkeld, waarmee ze kunnen berekenen wat de marge op een schip is. En ook het onderhoud van schepen is meegenomen in de ERP-software. Zo zijn de benodigde materialen eenvoudig te calculeren en kan er direct een werkbon worden klaargezet voor de werkplaats. Monteurs kunnen via een mobiele app op locatie van het schip de orderinformatie van de klant bekijken. Ook kunnen ze direct hun uren registreren, die vervolgens rechtstreeks verwerkt worden in de nacalculatie in ProdistERP. Daarmee behoren handmatig ingevulde formulieren tot het verleden. In de software stellen gebruikers zelf (verschillende) facturatiemomenten in, waarna de software automatisch facturen genereert en na facturatie exporteert naar het boekhoudsysteem.

ProdistERP zorgt voor inzicht in cijfers, voorraden en processen van je onderneming. Dat geeft jou als ondernemer rust en overzicht en het helpt je bovendien om klanten zo optimaal mogelijk te bedienen.

ProdistERP modules voor Watersportindustrie

 
Frontdesk met Business components
ProdistERP Frontdesk met Business components
id-card-2
ProdistERP CRM-module
calendar
ProdistERP Plandesk
ProdistERP Voorraadbeheer
ProdistERP Voorraadbeheer
Voorraad Gereed Product
ProdistERP Voorraad Gereed Product
PodistERP Mobile Warehousing
PodistERP Mobile Warehousing
Production-flow
ProdistERP Production Flow
add
ProdistERP Koppeling met MS Outlook

Vraag een offerte aan!